How to collect things

0

 

When I was a child, my parents took me on early (and cold) Sunday mornings to the flea market. I loved it and tried to build out passionately my self-defined collection of porcelain animals (which I throw out the door in my teeny years).

We don’t have so many flea markets where I live in Germany, but I love to teach my children how wonderful it can be to collect something passionately. To really look and find what you’re looking for. To search for something passionately…

This picture was taken a while ago, when my eldest one wasn’t even two. Me and her gathered animals that did make us think of winter, of cold and Christmas and put them together. She’s four now and has a secret place in her sleeping room only I know about. She collects stones – most of them grey with white lines. I’ll ask her one day if we can make pictures of them…

Ik vond het als kind geweldig om op een vroege zondagmorgen, als het buiten nog donker was, met papa aan de hand naar de vlooienmarkt in Brussel te gaan. Ik leerde er de kunst van het verzamelen; postzegels en kaarten, poezen uit porselein en stenen.

Jammer genoeg hebben we zelden vlooienmarkten waar ik woon in Duitsland. Maar de kunst van het verzamelen probeer ik onze meisjes toch mee te geven; gepassioneerd om je heen leren kijken tot je vindt wat je zoekt. Deze foto werd jaren geleden gemaakt. Mijn oudste dochtertje was nog maar net twee en samen zochten we naar diertjes die ons een winters gevoel gaven.

Vandaag heeft ze een geheim plekje in haar slaapkamer, wat alleen ik verder ken. Daar verzamelt ze allerhande kleinigheden. En stenen. Meestal grijze met witte strepen. Ik vraag haar wel eens of ik ze mag laten zien…

 

mm

Leave A Reply