Toddler Travel tip: Playmobil Funpark

0

What do you get when you pack 2 mums and 5 toddlers in a Volvo V90 to the Playmobil Funpark close to Nürnberg? We tried it out and yes, it is worth the drive.

Packed with Playmobil magazines and a pick-nick basket, we drove to the Playmobil Funpark in Zirndorf. Even though taking a train seems easier when traveling with 5 toddlers – the Funpark is in one of the neighbour towns, which is not that close to the train station at all. The Playmobil Funpark, clean and with reasonable pricing, is dedicated to toddlers; a lot of (water) playgrounds, a pirate boat, a farm, a police station and a castle – perfect for the 5 we brought along. On rainy days (or better – every day), they open an enormous indoor playground with all Playmobil you can imagine. A cafe and restaurant are in the same area – that’s why many parents just stick there for hours. We’ll definitely be back again…

Kleuters op stap: Playmobil Funpark

Een peuter (2), een kleuter (4), een tweeling (5) en de ‘grote’ broer (7), 2 mama’s en een Volvo V90 met 7 zitplaatsen. Met een picknick-pakket naast de autostoelen en een Playmobil-tijdschrift in de hand waagden we het erop om met onze bende het Playmobil Funpark vlakbij Nürnberg, Duitsland te testen.

En ja hoor, het park is een uitstap waard.

Voor ik het weet vaar ik blootvoets op een vlot naar een piratenboot terwijl 10 beentjes in het water spetteren, melk ik Playmobil-koeien en zoek op handen en voeten mee naar een schat, verstopt in een waterspeelplaats waar een eenhoorn de wacht houdt. Het ontzettend zuivere park – wat daarenboven erg aantrekkelijk qua prijs is – past perfect voor peuters en kleuters.  Al de waterspeelplaatsen geven je even de indruk dat je hier met regenweer niets kan zoeken, maar niets is minder waar. Een gigantische overdekte speelplaats, met Playmobil in alle maten, een cafe en restaurant zijn voldoende om groot en klein urenlang bezig te houden. Vanuit Vlaanderen rijd je zo’n 6 uur naar het Playmobil Funpark – een ideale tussenstop voor families onderweg naar Oostenrijk, Tsjechië of Kroatië.

IMG_3338

IMG_6505

IMG_3378 copy

IMG_3352

mm

Leave A Reply