Easy: choose bamboo cotton buds

0

Cutting down plastics is easier than you think – even when living in a family with small children. Liesbeth already blogged on cutting down plastic straws. Here’s another easy change you can make in your family.

If you do have a baby, chances are high you have a pack of cotton buds in your bathroom cabinet. At first, we were surprised to read about the waste of plastic cotton buds. People are not only using it as an essential bathroom tool, many of these cotton buds are flushed down the toilet and end up in our oceans. For that reason, plastic swabs will be banned by different countries in the near future. But you can’t imagine keeping your baby ears clean without?

We use the bamboo cotton buds from Hydrophil. This German brand produces innovative products that are not only fair trade, sustainable and vegan, but also water neutral. Bamboo is also a fast-growing, antibacterial plant. To grow, bamboo does not need pesticides or other aids.

There are, in meantime, already different brands presenting bamboo cotton buds. It’s an easy change to make, even with a busy family life. But a change that does matter.

Bamboe wattenstaafjes

Best moeilijk, hoor – om minder plastic te gebruiken terwijl je een druk familieleven hebt met kleine kinderen. En toch zijn er een aantal gemakkelijke keuzes die we proberen te maken die echt een verschil kunnen maken. Oorstokjes bijvoorbeeld.

Plastic wattenstaafjes zullen in de toekomst verboden worden, omdat ze te veel plastic afval produceren. Maar kan jij je niet voorstellen hoe het dan verder moet met de oortjes van je kleintje? Wij vroegen het ons ook af.

Maar dan ontdekten we een gemakkelijk alternatief; de bamboe wattenstaafjes van Hydrophil. Het Duitse merk produceert oplossingen die niet enkel fair trade, duurzaam en vegan zijn, maar ook waterneutraal. Bamboe is bovendien een snelgroeiende, antibacteriële plant. Om te groeien, heeft bamboe dus geen pesticiden of andere hulpmiddelen nodig.

Ondertussen zijn er ook heel wat andere merken met bamboe wattenstaafjes. Helemaal niet moeilijk om alvast hiervoor te kiezen, maar het maakt wel een groot verschil!

mm

Leave A Reply